foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 14/05/2022 om 22:33
Laatst bewerkt op 15/05/2022 om 14:24

De droom van promotie naar het hoogste niveau, kan in Kerkrade weer minimaal een jaar in de ijskast. In een enerverende wedstrijd moest de verlenging de doorslag geven en daarin was Excelsior de enige ploeg die het net wist te vinden en met een ticket voor de volgende ronde play-offs naar Rotterdam terugreisde: 0-2.

De wedstrijd tussen Roda en Excelsior had alles in zich wat een play-off wedstrijd inhoudt: strijd, kansen over en weer, overtredingen en zelfs een clash met als resultaat drie gele kaarten.

De bijna 15.000 toeschouwers in het Parkstad Limburg Stadion lieten nog voor aanvang van de wedstrijd zien dat Roda op hun steun kon rekenen. En gedragen door die steun ging Roda fel van start. Het eerste plaagstootje kwam van Patrick Pflücke in de eerste minuut en daarmee was de toon gelijk gezet.

Roda kreeg in de beginfase kans(jes)  genoeg. Binnen een half uur kregen onder meer diezelfde Pflücke, Vente, Emmers en Limbombe de mogelijkheid om de score te openen, maar de bal ging naast, over of in de handen van doelman Van Gassel. Daar stond op dat moment één kans van Excelsior tegenover, een schot van Azarkan dat net naast ging.

Gaandeweg kregen ook de Rotterdammers meer kansen en het schot van Azarkan was al geteld in de 36e minuut maar oude rot Daryl Werker, die al menige play-off-wedstrijd speelde, haalde de bal van de lijn.

Met de 0-0 stand gingen beide ploegen de rust in, maar na de pauze ging de strijd gewoon weer door. In de 65e minuut kreeg Excelsior de kans om op voorsprong te komen omdat scheidsrechter Kamphuis een penalty toekende aan de Rotterdammers nadat Davy van de Berg geprobeerd had Niemeijer in het strafschopgebied af te stoppen.

Roda-doelman Rody de Boer had zijn zenuwen het beste onder controle en stopte de strafschop van Dallinga waarna het hele stadion ontplofte. Excelsior dacht vervolgens op voorsprong te komen in de 81e minuut maar de grensrechter had al voor buitenspel gevlagd.

De 0-0 eindstand betekende verlenging en Excelsior-speler Driouech scoorde na vijf minuten het eerste doelpunt van de avond en bracht daarmee zijn ploeg naar de volgende ronde van de play-offs. Roda bleef strijden en kreeg ook mogelijkheden zoals  invaller Richard Jensen die uit een vrije trap van Pflücke maar net over kopte. Maar het was Excelsior dat luttele seconden voor het einde ook nog de 0-2 maakte.

De bijna 15.000 uitzinnige supporters hadden geen reden om te vieren, maar kregen wel een ploeg te zien die bereid is voor elkaar te werken en tot het gaatje te gaan. En dat is een mooi uitgangspunt voor het komende seizoen in de Keuken kampioen Divisie.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.