Initiatieven Koningsdag breed gedragen ondanks Corona

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 27/04/2021 om 14:31
Laatst bewerkt op 27/04/2021 om 15:09

Op een Koningsdag met ietwat meer mogelijkheden dan een jaar geleden, werd dinsdagmorgen om 9.00 uur in Schinveld de Nederlandse driekleur door burgemeester Eric Geurts de lucht in gehesen.

Later deze dag vonden in Schinnen de Koningsspelen plaats en werden in Brunssum een digitale viering en versierwedstrijden gehouden. "We hebben door Corona al heel lang binnen moeten zitten", zegt wethouder Hugo Janssen van Brunssum. "Nu is er weer iets meer mogelijk. Je ziet dat er ook tijdens Koningsdag initiatieven breed worden gedragen."

Samen met burgemeester Wilma van der Rijt trok de wethouder door de Brunssumse wijk Langeberg om zo'n twintig versierde woningen te jureren. Bij aankomst werden de kinderen getrakteerd op een cadeautje en een lekkere versnapering. Niet veel eerder was het tweetal nog te gast in de digitale viering van de Oranjevereniging Treebeek. 

Voor de 85ste editie wist de organisatie in Treebeek een boordevol programma samen te stellen. "We gaan dansen, we hebben een quiz en een koninklijke look-a-like wedstrijd." Er werden tal van niet van echt te onderscheiden imitaties ingezonden van onder meer Koning Willem Alexander, Koningin Maxima en prinses Amalia.

Advertenties