Emma Kok treedt op in Madurodam

Emma Kok samen met het orkest van André Rieu
Gepubliceerd op 20/03/2024 om 10:01
Laatst bewerkt op 20/03/2024 om 10:11

Zangeres Emma Kok uit Kerkrade zal op dinsdag 9 april optreden tijdens de Verhalendag in aanloop naar de Nationale Kinderherdenking. Tijdens deze herdenking in Madurodam gaan kinderen in gesprek met ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog over de gebeurtenissen die destijds afspeelden.

De 16-jarige zangeres zal tijdens deze Verhalendag onder andere haar eigen nummer ‘Strijder’ en het lied van John Lennon ‘Imagine’ ten gehore brengen. Naast Emma Kok zijn er ook optredens van Christian Gillissen en van schrijfster en actrice Isa Hoes. Verder delen zo’n negen ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog en vier oorlogsveteranen hun persoonlijke verhaal met ruim 380 leerlingen van basisscholen uit heel Nederland.

Directeur Dorien Korsten van de Nationale Kinderherdenking is erg blij met de komst van Emma Kok. “We vinden het heel bijzonder dat Emma tijdens de Verhalendag enkele nummers zingt, waaronder haar recent uitgebrachte nummer: Strijder. Met dit krachtige en eigentijdse nummer maakt Emma een statement over de uitdagingen in het leven. Het nummer Imagine van John Lennon, sluit naadloos aan op de oorlogsverhalen van de ooggetuigen.”

De Nationale Kinderherdenking op donderdag 4 mei maakt kinderen duidelijk waarom vrijheid belangrijk is om te vieren.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties