Emeritus-pastoor Pierre van Can overleden

foto © ZO-NWS | Anja Timmers
Gepubliceerd op 23/10/2022 om 14:26
Laatst bewerkt op 23/10/2022 om 14:54

In Schinveld is emeritus-pastoor Pierre van Can overleden. Hij verbleef al enkele jaren in verzorgingshuis Aan de Bleek in Schinveld, waar hij afgelopen nacht op 84-jarige leeftijd overleed.

De geboren Kerkradenaar die meestal 'Pie' genoemd werd, studeerde theologie aan het Groot Seminarie in Roermond. Na zijn priesterwijding op 7 april 1969 was achtereenvolgens kapelaan in parochies in Steyl, Weert, Roermond. Tussen 1978 en 1983 was Van Can pastoor van de H. Jozefparochie in Brunssum en gelijktijdig ook kapelaan in de H. Clemensparochie in Merkelbeek. Van 1984 tot 2002 werkte hij voor het bisdom Den Bosch als
pastor/opbouwwerker in Eindhoven.

Toen hij 65 jaar werd ging Van Can met emeritaat en koos voor Schinveld als woonplaats. In april vierde hij in Brunssum Noord en in Schinveld zijn 60-jarig priesterschap.

Lees ook: Van Can viert 60-jarig priesterschap

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties