Eis: vier jaar cel ex-docent VISTA college voor verkrachting leerlinge

Foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 5/12/2023 om 15:02
Laatst bewerkt op 5/12/2023 om 18:10

Tegen een 65-jarige voormalig docent van het VISTA college in Heerlen is dinsdag vier jaar cel geëist. Hij wordt door justitie beschuldigd van het meermaals verkrachten van en ontucht plegen met een leerlinge, waardoor zij drie keer zwanger raakte.  

Een en ander kwam aan het rollen door het schandaal rondom het tv-programma The Voice of Holland, waardoor de oud-studente alsnog besloot om naar de politie te stappen. Twee kinderen uit de seksuele relatie tussen de desbetreffende oud-docent van VISTA, afkomstig uit Cadier en Keer, en de oud-leerlinge kwamen daadwerkelijk ter wereld en bij eentje pleegde het meisje abortus, zo verklaarde het meisje tegenover de politie. 

VISTA deed zelf ook aangifte tegen de docent die geschorst werd. Hij is niet meer aan het werk als leraar. De advocaat van het slachtoffer in deze zaak geeft tegenover ZO-NWS aan een forse schadevergoeding te hebben gevraagd. “Zestig mille voor de oud-leerlinge die verkracht is en 25 mille voor de twee kinderen die daadwerkelijk ter wereld zijn gekomen.”

De uitspraak is over twee weken. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties