Eis: anderhalf jaar cel in zaak explosie woonwagenkamp

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 6/02/2024 om 12:39
Laatst bewerkt op 6/02/2024 om 12:44

Een man uit Brunssum moet als het aan justitie ligt anderhalf jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk, achter de tralies. Dit voor het veroorzaken van een forse explosie in een schuur op een woonwagenkamp in Brunssum in februari 2021. 

Brunssumer S. stond op vrijdag 19 februari 2021, omstreeks 21.30 uur, in een schuur op het kampje aan de Rembrandtstraat hennepolie te maken. Plots ging het compleet mis als gevolg van een chemische reactie, waardoor er een explosie en brand ontstonden. Hierdoor raakte hij ernstig gewond. 

Datzelfde gold voor zijn eveneens verdachte zoon. De eis van de officier van justitie tegen hem was een heel stuk milder voor de rechtbank in Maastricht: vrijspraak. Dit omdat hij ten tijde van de explosie niet in de bovengenoemde schuur aanwezig zou zijn geweest. Zijn vader had dit eerder zo tegenover de politie verklaard. 

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in deze zaak. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties