Eigenaar scooterbedrijf verdachte in zaak Zuid-Limburgse bende oldtimerdieven

Gepubliceerd op 4/08/2021 om 08:58
Laatst bewerkt op 4/08/2021 om 09:07

Een eigenaar van een scooterbedrijf is een belangrijke verdachte in de zaak van de onlangs opgerolde bende oldtimerdieven uit Zuid-Limburg. De man is afkomstig uit Geleen en zit vast. Dat blijkt uit vertrouwelijke informatie waar ZO-NWS over beschikt. 

Half juni vonden er onder leiding van politie en justitie in het Duitse Düsseldorf invallen plaats in Heerlen, Geleen, Sittard, Noorbeek, Bunde, Maastricht en Roerdalen. Hierbij werden meerdere verdachten opgepakt, waaronder ook in de Belgische grensplaatsen Maasmechelen en Riemst. 

Peperdure bolides
Het gaat in deze zaak om meer dan vijftig vergrijpen. Zuid-Limburg en de grensregio worden al jaren geteisterd door de diefstal van oldtimers. De dieven sloegen voornamelijk hun slag op opritten en in ondergrondse garages in Duitsland. De vaak zeer waardevolle auto’s als Porsches maar ook motoren verdwenen meestal ’s nachts. 

Overlevering Duitsland
Justitie in Duitsland heeft verzocht om de verdachte eigenaar van het bovengenoemde scooterbedrijf, Q. V. uit Geleen, over te leveren vanuit Nederland. “Dit zal binnen een bepaalde termijn gaan gebeuren”, aldus V.’s advocaat Arthur Vonken, die verder inhoudelijk niet in wilde ingaan op deze zaak. 
 

Advertenties