Eigenaar pand Hommerterweg in beeld bij recherche als doelwit beschieting en aanslag 

foto © ZO-NWS
Inzet: het beschoten raam van het kamerverhuurpand aan de Hommerterweg in Hoensbroek.
Gepubliceerd op 14/10/2021 om 10:23
Laatst bewerkt op 14/10/2021 om 11:17

De eigenaar van het pand aan de Hommerterweg in Hoensbroek, waar onder andere een aanslag met een vuurwerkbom op werd gepleegd en dat werd beschoten, is bij de recherche in beeld als doelwit. Het scenario dat de dreigementen voor hem bestemd waren, wordt nauwgezet onderzocht. Dat bevestigen goed ingevoerde bronnen binnen de opsporingsdiensten donderdag tegenover ZO-NWS. 

Zakenman
Onderzocht wordt of de nog altijd spoorloze daders het op de zakenman, die in de regio Parkstad woont maar oorspronkelijk afkomstig is uit Rotterdam, gemunt hadden toen er in de nacht van 4 september een explosief voor zijn hoekpand aan de Hommerterweg werd gelegd. Een dikke twee weken later werd het betreffende huis zelfs aan de achterkant beschoten en werd er een vuurwerkbom tegen het pand van de zakenman gegooid. 

Conflict over partij coke
Een en ander zou volgens de politie te maken hebben met een hoogoplopend conflict rondom een onderschepte partij coke die in een lading bananen werd ontdekt. Dit leidde tot meerdere geweldsincidenten als een brandstichting in Alblasserdam en een vergisontvoering van een 56-jarige man uit Hoofddorp. Het openbaar ministerie (OM) in Limburg weigert in het belang in te gaan op specifieke vragen over het lopende strafrechtelijke onderzoek. 

“We zijn alle opties nog aan het bekijken, meer kan ik het belang van het onderzoek niet zeggen”, zegt justitiewoordvoerster Renate Peters. De eigenaar van het Hoensbroekse pand zelf, wiens naam bij deze omroep bekend is maar uit veiligheidsoverwegingen niet wordt genoemd, wilde desgevraagd geen commentaar geven tegen deze omroep. “Ik weet waar het over gaat, maar heb geen interesse om wat te zeggen.” 

Reclame

Advertenties