Eerste training Fortuna: ‘club groeit geweldig’

Foto: (C) ZO-NWS
Gepubliceerd op 3/07/2021 om 14:43
Laatst bewerkt op 6/07/2021 om 11:55

Fortuna Sittard is zaterdagochtend in Buchten met een goed gevoel begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. “De club is zo geweldig aan het groeien”, zegt een opgetogen Sjors Ultee.

De hoofdtrainer geeft te kennen dat hij in april met algemeen directeur Ivo Pfennings om de tafel heeft gezeten om bepaalde wensen door te geven, waarmee de club een stap vooruit kan maken. Zo wordt werk gemaakt van het grasveld in het stadion, de kleedlokalen worden op de schop genomen en op het nieuwe trainingscomplex hebben de Sittardenaren de beschikking over vijf voetbalvelden, waarvan de meeste vergeleken kunnen worden met een biljartlaken. “Pfennings verdient daar alle credits voor. Terwijl wij, de staf en spelers, vakantie hadden heeft hij niet stilgezeten”, zegt Ultee. 

De meest verse ontwikkeling binnen de club stond zaterdag op het veld: spitsentrainer Frank Demouge. Hij komt over van VVV-Venlo en zal zich ontfermen over de voorhoede van Fortuna. “Ik ben ervan overtuigd dat elke speler aandacht nodig heeft om het maximale uit hem te halen. Het is fantastisch dat Frank de technische staf completeert”, gaat Ultee verder. 

Nu het Europees Kampioenschap voetbal zijn einde nadert merkt de technisch manager Sjoerd Ars ook dat de eerste ontwikkelingen op de transfermarkt zich beginnen aan te dienen. Onlangs werd een bod van Nottingham Forest op Zian Flemming van tafel geveegd. “Zian mag alleen voor de hoofdprijs weg en het bedrag dat is geboden is lager.” Wat die hoofdprijs moet zijn voor de geboren Amsterdammer wil Ars niet loslaten. 

Flemming zelf steekt zijn eigen interesse niet onder stoelen of banken. “Ook al is het niet het hoogste niveau van Engeland. Het is een grote club met een mooi stadion en ze hebben ambities om terug te keren naar de Premier League”, zegt de spelmaker.

Bovendien is het onzeker of Lisandro Semedo komend seizoen nog in Sittard te bewonderen is. Semedo ontbrak zondag op de eerste training, maar dat heeft andere redenen. De Kaapverdiaan heeft ietwat langer vakantie vanwege een langer seizoen met interlandperiodes. “Als we nog geld aan hem willen verdienen, moeten we hem verkopen”, laat Ars weten. Het contract van de vleugelaanvaller loopt eind volgend seizoen namelijk af. Echter is er nog geen concrete interesse als bij Flemming het geval is.

Op de eerste training heeft de technische staf nog geen doelstelling gecommuniceerd naar de spelersgroep. “We zullen ongeveer tegen de tijd dat we in Zeeland op trainingskamp zijn een doelstelling naar buiten uitspreken”, zegt technisch manager Sjoers Ars. “Europees voetbal hoor je mij in ieder geval nog niet zeggen.”
 

Advertenties