Eerste medische drone vliegt tussen Heerlen en Aken

Foto © ZO-NWS | Zuyderland
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 20/04/2023 om 13:27
Laatst bewerkt op 20/04/2023 om 13:30

Voor het eerst wordt er met een onbemande drone gevlogen om medische middelen van Heerlen naar Aken te vervoeren. Dat gebeurt tussen het Zuyderland Medisch Centrum en Het Klinikum, over de grens.

Het is de bedoeling dat er in de toekomst vaker gebruik gemaakt zal worden van een drone om medische goederen zoals medicijnen tussen apotheken, laboratoria en ziekenhuizen te vervoeren. "Een gedigitaliseerd, smart netwerk kan in een grensregio mensenlevens redden", stelt de gemeente Heerlen.

Om zo'n medische dronevlucht te kunnen maken, moet er toestemming gevraagd worden. Dit valt onder nieuwe Europese wet- en regelgeving. Men liep daarbij tegen problemen aan door het verschil in interpretatie hiervan tussen landen. De diverse wetten en regels laten zien dat er meer aandacht moet komen voor het vereenvoudigen van wetgeving in grensregio's. Ook zou er meer experimenteerruimte in het grensgebied moeten komen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties