Eerste IJzer- en Vuurfestival plaats in Landgraaf

Gepubliceerd op 18/08/2023 om 14:22
Laatst bewerkt op 18/08/2023 om 14:29

Op 16 en 17 september vindt het eerste IJzer- en Vuurfestival plaats in Landgraaf.

Bezoekers kunnen tijdens dit tweedaagse evenement van dichtbij meemaken hoe ervaren smeden van ruw ijzer prachtige objecten maken. Ook kan men zelf de smidshamer oppakken om, onder begeleiding van ervaren smeden, zelf aan de slag te gaan bij één van de vele smidsvuren.

Op beide dagen zijn re-enactmentgroepen aanwezig van het Verbond van Christophorus, Ridders van Lemborgh en Die Schildwaechter zu Gangelt, met prachtige kostuums.

Het festival maakt deel uit van de erfgoedparade, een reizend feest van verbinding en verwondering waarmee iconische plekken creatieve invullingen krijgen. Mede-organisator is het Nederlands Gilde van Kunst, Sier- en Restauratiesmeden. Op beide dagen kunt u tussen 10.00 uur en 18.00 uur terecht bij Slot Schaesberg.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties