Edwin de Graaf nieuwe trainer Roda JC

foto: Roda JC
Gepubliceerd op 24/01/2023 om 10:30
Laatst bewerkt op 24/01/2023 om 10:44

Edwin de Graaf (42) heeft dinsdag zijn handtekening gezet voor de functie van hoofdtrainer bij Roda JC. Het contract loopt tot het einde van dit seizoen.

ZO-NWS wist maandag al te melden dat zijn naam binnen de club rond ging. De Graaf volgt bij Roda Jurgen Streppel op die in december naar Helmond Sport ging.

"De afgelopen periode hebben we met verschillende kandidaten gesprekken gevoerd over de invulling van het hoofdtrainerschap. De keuze is na een zorgvuldig proces uiteindelijk op Edwin gevallen, omdat we vinden dat hij past binnen de kernwaarden van de club en daarnaast over de juiste persoonlijkheid en kwaliteiten beschikt die het beste bij de huidige spelersgroep passen", zegt algemeen directeur Jordens Peters.

Als speler was de voormalig middenvelder actief bij onder andere Excelsior, NAC, Feyenoord, RBC Roosendaal en het Schotse Hibernian FC. Daarna was hij (assistent-) trainer van ADO Den Haag en NAC. Ook was hij werkzaam in de jeugdopleiding van Feyenoord.

De Graaf staat aanstaande vrijdag tijdens het thuisduel tegen FC Dordrecht voor het eerst langs de lijn.

Lees ook: Roda JC richt pijlen op Edwin de Graaf als nieuwe trainer

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties