Duo aangehouden voor overval supermarkt Schinnen

foto © ZO-NWS | Orange Media
Gepubliceerd op 9/03/2021 om 16:10
Laatst bewerkt op 9/03/2021 om 16:25

De politie heeft twee personen aangehouden die verdacht worden van de overval op een supermarkt in Schinnen. Een man (28) uit Utrecht en een jongen (16) uit Heerlen zijn gearresteerd.

Hoewel de verdachten op zondag 28 februari zijn aangehouden, maakt de politie het nieuws dinsdag pas bekend.

Het duo sloeg op woensdag 24 februari om 7.15 uur in de vroege ochtend toe in de supermarkt op het Scalaplein die toen net geopend was. Ze maakten de geldcassettes van de eigen geldautomaat buit toen die op dat moment gevuld werd. Waarschijnlijk gaat het om enkele duizenden euro's.

Het tweetal ging er in een auto vandoor en lieten een persoon lichtgewond achter. De vluchtauto werd later in Puth teruggevonden. Waarschijnlijk zijn ze daar overgestapt in een andere auto.

In de geldautomaten van Yourcash stopt de supermarkt eigen kasgeld zodat ze dat niet naar de bank hoeven te brengen. Dat supermarkten worden overvallen op het moment dat deze zijn geldautomaat vult of leeghaalt komt vaker voor. Overvallers weten op welke tijdstippen supermarkteigenaren dat doen en staan zelfs op de uitkijk om op het juiste moment toe te slaan. In Haarlem reden overvallers onlangs zelfs met een auto de supermarkt binnen.
 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties