Duizend à tweeduizend mensen verwacht tijdens protestmars behoud ziekenhuis

Foto: (c) Tom Janssen
Gepubliceerd op 19/09/2023 om 10:11
Laatst bewerkt op 19/09/2023 om 10:34

Er worden tussen de duizend en tweeduizend mensen verwacht tijdens de protestmars voor behoud van een volwaardig ziekenhuis in Heerlen.

Dat meldt Timoer Reijnders, één van de organisatoren van de mars die zaterdag wordt gehouden. "Het ligt natuurlijk ook een beetje aan het weer", zegt Reijnders. "Als het regent zal de opkomst lager zijn". De protestmars start om 13.00 uur vanaf de parkeerplaats van Mondriaan aan de John F. Kennedylaan 301. Om 13.30 uur start het protest bij ziekenhuis en wordt er een petitie aangeboden aan bestuursvoorzitter David Jongen van Zuyderland, Ernst Kuipers (Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en Joep de Groot (Voorzitter Raad van Bestuur CZ).

De organisatie roept deelnemers aan de mars op om zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen. "We hebben zo'n 30.000 handtekeningen opgehaald en die gaan we zaterdag met zijn allen overhandigen", aldus Reijnders.

De protestmars wordt gehouden omdat het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen dreigt in 2030 alle bedden voor opnames en de spoedeisende hulp kwijt te raken. Nadat dat nieuws bekend werd kwamen de inwoners en gemeenten in opstand. Alle Parkstad gemeenten hebben daarop een ziekenhuisalliantie gevormd onder het motto Behoud Ziekenhuis Parkstad.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties