Dubbel gevoel bij Roda JC door vertrek vier jeugdspelers naar PSV

Gepubliceerd op 14/04/2021 om 10:48
Laatst bewerkt op 14/04/2021 om 10:54

Bij Roda JC overheerst een dubbel gevoel door het vertrek aan het einde van dit seizoen van vier zeer jeugdige talenten (6 tot en met 9 jaar) uit de eigen opleiding naar topclub PSV. Dat zegt technisch directeur Jeffrey van As woensdag in gesprek met ZO-NWS. 

De jeugdspelers Yodano Martina, Lenn Janssen, Senn Schreurs en Finn Verbunt hebben er voor gekozen om in de komende competitie in Brabant te gaan voetballen. Het viertal van het jeugdteam O10 is gescout door PSV. 

“Dit is enerzijds frustrerend want wij scouten goed voor een club als PSV in deze regio, maar krijgen in deze leeftijdsgroep geen euro aan opleidingsvergoeding”, legt TD Van As desgevraagd uit. 

“Het is moeilijk concurreren voor ons op deze manier, al zijn we natuurlijk ook trots dat wij kennelijk toch iets goed doen in onze jeugdopleiding. Dat is wel dubbel. Wat wij als Roda JC vooral willen verbeteren zijn de faciliteiten op trainingscomplex Kaalheide. Qua velden gebeurt dat nu al en voor wat betreft het gebouw moet ook nog een en ander gaan gebeuren”, aldus de technische baas van de Kerkraadse club. 

Advertenties