Dronken motorrijder onderuit na stopteken politie

foto: politie basisteam Brunssum-Landgraaf
Gepubliceerd op 16/12/2022 om 10:24
Laatst bewerkt op 16/12/2022 om 10:45

Een 40-jarige motorrijder uit Heerlen is onderuit gegaan toen deze een stopteken kreeg van de politie. Als een wonder raakte de man niet gewond, maar zijn motor kwam er minder goed vanaf.

Volgens een woordvoerder van de politie kwam de motorrijder de agenten donderdag tegen middernacht met hoge snelheid tegemoet gereden op de Heerenweg in Heerlen. "In hun achteruitkijkspiegel zagen ze dat de flitspaal die daar staat op de motor reageerde, maar de motor werd van de voorzijde geflitst. Daarop keerden de agenten hun dienstvoertuig en zetten de achtervolging in."

Toen de motorrijder op de rotonde met de Euregioweg een stopteken kreeg bleek dat hoge snelheid en een bevroren wegdek geen goede combinatie zijn. Hij ging op de rotonde onderuit en liep enkel wat schaafwonden op.

Uit een blaastest bleek dat de man ook nog eens teveel alcohol had gedronken. Op het politiebureau in Brunssum werd hij aan een uitgebreidere ademanalyse onderworpen. "Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur", laat de politie weten.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties