Drie schoolpleinen in Heerlen groener gemaakt

Een voorbeeld van een voedselbos. Foto: IVN Natuureducatie
Gepubliceerd op 18/03/2024 om 11:17
Laatst bewerkt op 18/03/2024 om 11:32

Drie scholen in Heerlen beschikken deze maand over zogeheten groene schoolpleinen. Samen met leerlingen worden door de gemeente en IVN Natuureducatie een gezondere speel- en leeromgeving gecreëerd.

Recent werd het schoolplein van basisschool Sint Martinus vergroend. Woensdag wordt het plein van basisschool De Mheyster groener gemaakt en donderdag is het de beurt aan basisschool Frans Postma.

In alle gevallen gaat het om aanplant van nieuw groen, zoals bomen en struiken. Ook worden nieuwe speelplekken aangelegd. Verder komen er zogeheten voedselbosjes. Basisschool De Mheyster krijgt er ook een Tiny Forest bij, een dichtbegroeid bos ter grootte van een tennisbaan.

Wethouder Jordy Clemens opent woensdag en donderdag de vergroende schoolpleinen bij De Mheyster en Frans Postma.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties