Drie Rotterdammers aangehouden na ongeluk Koningsbosch

foto: iStock
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 31/08/2023 om 13:14
Laatst bewerkt op 31/08/2023 om 13:37

De politie heeft drie mannen aangehouden naar aanleiding van het eenzijdige ongeluk in Koningsbosch op de N572. Zij worden verdacht van het veroorzaken van een aanrijding met letsel, het verlaten van de plaats van de aanrijding en het rijden onder invloed.

De aangehouden verdachten zijn mannen van 19, 25 en 28 jaar oud uit Rotterdam. Zij zaten allen in de auto.

Dat gebeurde rond 6.00 uur op de Kerkstraat, net buiten de bebouwde kom bij een wegversmalling. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen werd in de auto een persoon aangetroffen op de bijrijdersplaats. Deze persoon zat bekneld en werd door de brandweer bevrijd. Hij is met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

'Een ooggetuige wist te vertellen dat hij kort na de aanrijding drie personen had zien wegrennen', meldt de politie. 'Terwijl de hulpdiensten bezig waren met de afhandeling van de aanrijding meldden zich op de plaats van de aanrijding twee personen. Een persoon gaf aan de bestuurder van de auto te zijn geweest. Van deze persoon is een alcohol- en drugstest afgenomen. De drugtest bleek positief waarop hij is aangehouden. Van hem is een bloedproef afgenomen. Ook de andere persoon is ter plaatse aangehouden. Later in de ochtend is de derde inzittende aangehouden.

De Forensische Opsporing Verkeer doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties