foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 17/03/2024 om 13:53
Laatst bewerkt op 17/03/2024 om 17:31

Er stond niet alleen het derbygevoel op het spel voor Roda JC tegen MVV, maar nog meer de aansluiting voor de tweede plek met rechtstreekse promotie naar de eredivisie. Daarom was de 0-3 overwinning ook veel belangrijker dan de prestige in de derby met MVV.

Roda begon zeer geconcentreerd aan de wedstrijd, nam gelijk het initiatief en kwam na 12 minuten al op voorsprong toen Arjen van der Heide een vrije schop via de paal binnen krulde 0-1. Toch leefde MVV even op en voorkwam doelman Calvin Raatsie met een katachtige redding de gelijkmaker op een inzet van Dailon Livramento . Even later mocht Roda nog van geluk spreken dat  Bryan Smeets zijn vizier niet op scherp had staan. Roda  herpakte zich en had zelfs nog enkele goede mogelijkheden. Gescoord werd er niet meer. Ruststand 0-1.

Roda pakte ook in de tweede helft weer gelijk de draad op en na goed doorzetten van Joey Müller op de linkerflank kwam de bal in het strafschopgebied voor de voeten van Vaclav Sejk die zich geen moment bedacht en in de 57e minuut de 0-2 binnen knalde. Doelman Romain Matthys voorkwam de 0-3 door een schot van Enrique Pena Zauner met kunst en vliegwerk tot corner te verwerken.

Even later kwam deze stand wel op het bord en werd het stil in stadion De Geusselt toen Arjen van der Heide in de 66e minuut zijn tweede treffer van de middag liet aantekenen. De gemoederen raakten weer verhit toen Rodney Kongolo onzacht tegen de boarding werd gedrukt en bleef liggen. Supporters van MVV gingen daarop verhaal halen en de wedstrijd werd door arbiter Pol van Boekel tijdelijk stil gelegd. Roda trok daarna de wedstrijd gemakkelijk over de streep en nam weer de tweede plek over op de ranglijst van FC Groningen.