Drie leden verlaten PAK Brunssum om coalitie met landelijke partijen

foto © ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 13/06/2022 om 22:01
Laatst bewerkt op 13/06/2022 om 22:06

Drie leden van het ProgressiefAKkoord Brunssum splitsen zich af van de partij. De leden zijn niet tevreden met de keuze van de rest van de partij om met de PvdA en de VVD een coalitie te vormen. 

Het gaat om raadslid Servie L'Espoir, raadslid Piet Drenth en lid Math Houben. 

"Mensen, de keuze VVD, PvdA, Borger en PAK is niet onze keuze en passeert een morele grens die we niet overschrijden", schrijven de afsplitsers.

In een open brief aan leden van het PAK spreken ze hun voorkeur voor het doorzetten van een lokaal bestuur uit. Het zou dan gaan om een college bestaande uit PAK, Lijst Borger en BBB / Lijst Palmen. 

Landelijke partijen hadden volgens hen alleen maar commentaar op het lokale beleid van de vorige coalitie. Daarnaast verwijten ze de landelijke partijen dat ze voor herindeling waren en verwijzen ze naar een negatief integriteitsrapport over een lid van de VVD. 

Tijdens de verkiezingen noemden de landelijke partijen zich opeens lokaal volgens de schrijvers. "Sterker nog, VVD en PvdA roepen zich tot winnaars uit van de verkiezingen, terwijl ze stemmen en dus vertrouwen verloren hebben", aldus de ondergetekenden. 

De ondergetekenden zeggen in de brief vanuit een nieuw te vormen fractie hun raadswerk te blijven doen. "Jammer en pijnlijk, maar consequent in woord en daad voor en na de verkiezingen."

L'Espoir was nog niet beschikbaar voor een reactie.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties