Drie dagen stemmen in drive-in

Foto: (c) ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 7/01/2021 om 10:20
Laatst bewerkt op 7/01/2021 om 10:28

Brunssumers kunnen 15, 16 of 17 maart via een drive-in stembureau hun stem uitbrengen voor de Tweede Kamer-verkiezingen. Dat meldt de gemeente Brunssum.

Het stembureau komt te liggen aan de Molenvaart, naast het milieupark.

Normaliter zijn de Tweede Kamer-verkiezingen op één dag. De gemeente wil hiermee het bezoek aan de stembureau’s zoveel mogelijk spreiden. 

Deze drive-in is enkel bedoeld voor kiesgerechtigde inwoners van de gemeente Brunssum. Mensen die niet in Brunssum wonen, maar toch hun stem willen uitbrengen in deze gemeente, moeten een kiezerspas aanvragen. 

De stemmers kunnen veilig, zittend vanuit het vervoersmiddel, hun stem uitbrengen. Echter mag er maar één persoon per voertuig aanwezig zijn. Dit heeft te maken met het stemgeheim. Het is niet toegestaan om een stem uit te brengen in het bijzijn van anderen. 

Kiesgerechtigden kunnen tussen 7.30 en 21.00 uur hun stem uitbrengen op 15, 16 en 17 maart. 

Ook de gemeente Heerlen wil inwoners laten stemmen middels een drive-in.


Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties