Drama dode baby Gorgheno Heerlen: ouders en oma verdacht van doodslag 

Het graf van de overleden baby Gorgheno. foto © ZO-NWS |
Gepubliceerd op 9/06/2021 om 10:50
Laatst bewerkt op 11/06/2021 om 16:30

De dinsdag opgepakte ouders en oma van de overleden baby Gorgheno uit Heerlen, worden verdacht van doodslag en moeten veertien dagen langer in de cel blijven. Dat bevestigt justitiewoordvoerster Renate Peters vrijdag tegenover ZO-NWS. 

"De drie verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en zij zijn in bewaring gesteld voor veertien dagen.  Het drietal wordt verdacht van doodslag dan wel zware mishandeling met de dood tot gevolg", legt Peters verder uit. 

De verdachte ouders zijn de 24-jarige Jordi L en zijn 21-jarige partner Gremira S. Het Heerlense kindje met de naam Gorgheno werd op 16 januari geboren. maar eind april dit jaar werd de zuigeling met zwaar letsel binnengebracht in het ziekenhuis van Maastricht. Op 20 mei, dik vier maanden na zijn geboorte, overleed Gorgheno in het ziekenhuis als gevolg van het eerder genoemde letsel.  

Op 27 mei volgde de afscheidsdienst op een plek in de Heerlense wijk Welten, waarna de baby werd begraven op een begraafplaats in Zuid-Limburg. Hier is een bloemenpracht (foto) te zien op het graf. Op het moment van de begrafenis was volgens ingewijden het onderzoek van de recherche al gaande en was eerder ook al het stoffelijk overschot van de baby nauwkeurig onderzocht. 

Op dinsdag 8 juni viel de politie binnen in de woning van het verdachte ouderlijke stel Jordi L. en Gremira S. aan de Rietveldstraat in Heerlen. Hier werd onder andere uitgebreid (sporen) onderzoek verricht door de afdeling Forensische Opsporing van de politie en een doorzoeking gedaan. De oma van baby Gorgheno uit Nieuwstadt werd eveneens aangehouden. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties