Door Hongaarse autoriteiten gezochte inbreker gepakt bij grensovergang Kerkrade

Gepubliceerd op 22/02/2022 om 10:00
Laatst bewerkt op 22/02/2022 om 11:25

De Duitse politie heeft een Hongaar (50), die door de autoriteiten in zijn vaderland gezocht werd, opgepakt bij de grensovergang van Kerkrade naar Aken. Tegen de man liep een arrestatiebevel vanuit zijn geboorteland waar hij meerdere woninginbraken gepleegd zou hebben. 

Toen hij de grens van Kerkrade naar Aken had gepasseerd, werd hij tijdens een verkeerscontrole bij de afslag Laurensberg gemaand te stoppen. Agenten zagen op dat moment in de politiesystemen dat de Hongaar gezocht werd. 

Daarop werd hij meteen gearresteerd. De rechtbank in Aken besloot maandag dat de Hongaar langer vast moet blijven zitten. Hij zal op termijn overgeleverd moeten gaan worden aan de Hongaarse autoriteiten. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties