Doodrijder Amber Voerendaal niet in hoger beroep: "fase moeten accepteren is begonnen"

Gepubliceerd op 2/06/2021 om 12:05
Laatst bewerkt op 2/06/2021 om 12:24

Ricardo V. (20) uit Heerlen, die vorig jaar in Voerendaal de zestienjarige Amber op haar scooter doodreed, gaat niet in hoger beroep tegen het vonnis met de opgelegde celstraf. Dat bevestigt Kasper Regter, advocaat van de ouders van het slachtoffer, desgevraagd tegenover ZO-NWS. 

V. werd twee weken geleden veroordeeld tot zes maanden cel en een rijontzegging van enkele jaren. "Omdat ook het Openbaar Ministerie (OM) niet in appel is gegaan tegen dit vonnis, is deze straf nu onherroepelijk. Mijn cliënten kunnen nu dit hoofdstuk afsluiten en de nieuwe fase, het 'moeten accepteren' wat er gebeurd is, is nu begonnen", aldus Regter in een reactie tegenover deze omroep. 

Ricardo V. kreeg door de rechtbank in Maastricht bovengenoemde straf eveneens opgelegd omdat hij op die dinsdag 15 september een ander meisje, dat als bijrijdster op de scooter zat, aanreed. Zij raakte hierbij zwaargewond. Uit technisch politieonderzoek bleek dat Ricardo V. zeker 103 km/u reed ten tijde van het ongeval.

V. was op de bovengenoemde dag na zijn werk onderweg naar vrienden in Voerendaal. Hij ontkende met klem te hard te hebben gereden. "Ik reed voor mijn gevoel 80 km/u en zag die scooter wel, maar die trok plotseling op. Ik maakte in een reflex een stuurbeweging naar links en remde. Toen raakte ik die twee meisjes", zei hij twee weken geleden tijdens de inhoudelijke behandeling van deze zaak. 

De Heerlenaar moet bovendien bijna 80.000 euro schadevergoeding aan de familie van de overleden Amber betalen. 

Reclame

Advertenties