Donny M. op 14 september voor het eerst in openbare zitting voor rechter

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 13/07/2022 om 11:08
Laatst bewerkt op 13/07/2022 om 12:46

Donny M. (22), verdacht van de moord op en het ontvoeren van Gino van der Straeten (9), moet op 14 september voor het eerst voor de rechter verschijnen in een openbare zitting. Dat bevestigt justitiewoordvoerster Renate Peters woensdag tegenover ZO-NWS. 

"Het betreft hier dan een pro forma-zitting". aldus Peters. Dat houdt in dat de stand van zaken in het strafrechtelijke onderzoek besproken en de voorlopige hechtenis van de verdachte zal worden in de rechtbank van Maastricht. Donny M. zit sinds het eerste weekend van juni in de cel. Gino van der Straeten, die afkomstig was uit Maastricht, verdween op woensdagavond 1 juni. 

Hij was aan het voetballen in een speeltuintje in de Kerkraadse wijk Chevremont en logeerde bij zijn oudere zus. Toen hij in de avonduren niet terugkeerde, werd er alarm geslagen. 

Gino's stoffelijk overschot werd, op aanwijzing van Donny M., op zaterdagmorgen 4 juni gevonden in een tuin aan de Opbraakstraat in Geleen. Tijdens onderzoek werd er op de gsm van M. door de politie kinderporno gevonden. 

Hij verscheen in de afgelopen tijd na zijn arrestatie al twee keer voor de onderzoeksrechter. Dit was niet openbaar. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties