Donkere Dagen Offensief om inbraakgevoelige situatie bloot te leggen

foto © ZO-NWS | iStock
Kris Nemeth
Gepubliceerd op 10/02/2022 om 13:38
Laatst bewerkt op 10/02/2022 om 14:10

Studenten van het VISTA College hebben woensdagavond huizen in Voerendaal gecontroleerd op inbraak gevoelige situaties. Dat meldt de gemeente Voerendaal op social media.

De studenten van het VISTA college van de opleiding Handhaving Toezicht Veiligheid en Politie, hebben na de kerstvakantie de opdracht gekregen om het project Donkere Dagen Offensief (DDO) te organiseren. Woensdagavond was hier de uitvoering van.

De studenten zijn opvallend en onopvallend de wijken ingetrokken. Op locaties waar mogelijk inbraak gevoelige situaties werden aangetroffen door de studenten zijn witte voetjes neergelegd met de boodschap “dit had de voetafdruk van een inbreker kunnen zijn.” Door middel van dit project hoopt de gemeente bewoners bewust te maken van de risico’s en zo inbraken te voorkomen.

Deze vorm waarbij het project door studenten wordt voorbereid, zal in de toekomst vaker gefaciliteerd worden door de gemeente.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties