Doelman Koen Bucker tekent langjarig contract bij Roda, Takidine mag weg

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 12/08/2023 om 16:11
Laatst bewerkt op 12/08/2023 om 16:44

Doelman Koen Bucker van eredivisieclub Heracles Almelo tekent meteen na het weekend een tweejarig contract met een optie voor nog een jaar bij Roda JC. Op diezelfde dag zal ook een nieuwe Belgische linksback gepresenteerd worden. Dat bevestigen bronnen binnen de Kerkraadse club zaterdag tegenover ZO-NWS.

Bucker, in Almelo afgelopen seizoen tweede goalie achter Michael Brouwer, is door de Kerkraadse club gehaald als eerste doelman. De boomlange Zaandammer (27), uitgebreid bekeken en beoordeeld door de technische mensen van Roda, moet in eerste instantie de concurrentie aangaan met Rody de Boer. 

Die keepte vrijdag tijdens de competitiestart tegen Helmond Sport (4-1 winst) een prima wedstrijd. De verwachting is intern echter dat De Boer zijn heil elders zal gaan zoeken omdat Bucker de sluitpost van de hoofdmacht zal gaan worden. Verdediger Jamil Takidine (21) heeft van Roda te horen gekregen dat hij vanwege te weinig toekomstperspectief mag gaan uitkijken naar een andere club.

Hij heeft nog een contract tot medio 2024 in het Parkstad Limburg Stadion, maar door de komst van onder andere de bovengenoemde nieuwe Belgische linkerverdediger zal hij weinig tot geen speelminuten meer gaan krijgen in Kerkrade. Ook de Duitse middenvelder Phil Sieben mag uitkijken naar een andere club.

 

 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties