Dodelijke ripdeal Roda-stadion: justitie achterhaalt identiteit tweede verdachte

Foto: politie
Gepubliceerd op 30/11/2022 om 13:15
Laatst bewerkt op 30/11/2022 om 14:34

Politie en justitie hebben inmiddels weten te achterhalen wie de tweede nog voortvluchtige verdachte is in de zaak van een fatale straatroof bij het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. Dat bevestigt justitiewoordvoerster Renate Peters woensdag desgevraagd tegenover ZO-NWS.

"Wij kennen nu de precieze identiteit van de tweede verdachte, die hebben we weten te achterhalen. Deze persoon willen we heel graag vinden", legt Peters verder uit. Bij de beroving in jun dit jaar op de Wiebachstraat kwam de 33-jarige Fabian Esser uit het Duitse Zülpich om het leven. In deze zaak werd op 24 oktober al een man opgepakt in Bulgarije.

Het gaat om een inwoner van België. Hij zit nog altijd vast en wordt verdacht van zogeheten gekwalificeerde doodslag en diefstallen met geweld. Beide oplichters hadden op 23 juni dit bij het Roda-stadion in Kerkrade een afspraak met Fabian Esser. Daarbij trokken zij een tas met geld uit de handen van het slachtoffer en sprongen in de auto.

De Duitser kwam onder de auto terecht en overleed. De verdachten reden weg in een oudere Mercedes met opvallende velgen. Achter hen is een Smart gesignaleerd, mogelijk met handlangers. De twee verdachten, waarvan dus nog eentje spoorloos is, hebben volgens het Openbaar Ministerie eerder soortgelijke berovingen gepleegd.

Voor de gouden tip waar de tweede verdachte zich bevindt, is een beloning uitgeloofd van 15.000 euro. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties