Dode tunnelgraver is man (29) uit Stein: Waarom trok niemand vooraf aan de bel?

Foto: Benito
Gepubliceerd op 7/05/2022 om 10:55
Laatst bewerkt op 7/05/2022 om 11:25

De man die dood werd gevonden in een door hem zelf gegraven tunnel in Heerlen, is een 29-jarige man uit Stein. Voorbijgangers trokken vrijdag aan de bel toen bleek dat de tunnel in een bos aan de Palemigerboord was ingestort. De man was nergens te bekennen maar zijn fiets en andere spullen stonden wel bij de ingang van de tunnel.

Raadslid Roel Leers vraagt nu om duidelijkheid van het college. Wel zes weken hadden mensen uit de buurt van het bosperceel aan de Palemigerboord de man uit Stein bezig gezien met een schop. Vooral ‘s nachts en ‘s avonds was hij druk in de weer geweest om de tunnel te maken. Klaarblijkelijk was dit voor omwonenden geen aanleiding om de gemeente en/of de politie hierover in te lichten, want die wisten tot vrijdag niks af van de bizarre graafpraktijken.

Na een melding van een voorbijganger over een ingestorte tunnel, werd er immers direct actie ondernomen. Raadslid Roel Leers, fractievoorzitter van Hart-Leers in de gemeenteraad, heeft het Heerlense college zaterdag om verduidelijking gevraagd. "Wist iemand, politie of gemeente, voorafgaand aan de ontdekking van de dode man officieel af van het graven van die tunnel en zo ja, wat is er met deze informatie gebeurd?", legt Leers uit aan ZO-NWS.

"Waarom deed hij dit? Kende onze regio in het recente verleden niet ook een dakloze die al eens geruime tijd in een hol in de grond leefde? En was dit wellicht dezelfde persoon", aldus het raadslid in vragen aan het college van burgemeester en wethouders van Heerlen.

Reclame

Advertenties