Docu 'Toekomst van het Hemelrijk' wint speciale jury prijs

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 26/04/2022 om 09:15
Laatst bewerkt op 26/04/2022 om 10:11

De documentaire 'De Toekomst van het Hemelrijk' van John Rouvroye over Jos Soogelee uit Ransdaal heeft een speciale juryprijs gewonnen tijdens het Limburgs Film Festival. 

Eerder was de documentaire genomineerd voor de prijs voor de beste lange documentaire. Die prijs ging, echter, naar filmmaker Hans Heijnen voor zijn film 'Het Kruis van Tegelen'. 

In de prijswinnende documentaire van Rouvroye volgt hij de boer Soogelee in zijn zoektocht naar een geschikte opvolger. Dat blijkt minder makkelijk dan gehoopt. 

Het verhaal van Soogelee maakt volgens de regisseur duidelijk wat er mis is met de landbouw. Europese landbouwsubsidies dreigen naar schaalvergroting te gaan. Dat zou desastreuze gevolgen hebben voor de leefomgeving. 

Doel van de documentaire is dan ook om te laten zien dat een kleinschalige aanpak, met oog voor natuur en klimaat winstgevend kan zijn voor de boer. 

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties