Aangiftes tegen docent Vista: arrestatie om drie keer zwanger maken leerlinge

Foto: iStock
Gepubliceerd op 20/04/2022 om 09:20
Laatst bewerkt op 20/04/2022 om 10:26

Een docent van het Vista college in Heerlen is onlangs gearresteerd. ZO-NWS bracht in een eerder stadium al naar buiten dat  een oud-leerlinge aangifte tegen hem had gedaan van ernstig grensoverschrijdend gedrag. Volgens goed ingevoerde bronnen heeft het meisje tegenover de politie verklaard dat zij drie keer zwanger was gemaakt door de desbetreffende leerkracht. 

De voormalig studente heeft juridisch gezien aangifte gedaan van het plegen van seks met een leerlinge. Een en ander kwam aan het rollen door het schandaal rondom het tv-programma The Voice of Holland, waardoor de oud-studente alsnog besloot om naar de politie te stappen. Twee kinderen uit de seksuele relatie tussen de desbetreffende docent van Vista en de oud-leerlinge kwamen daadwerkelijk ter wereld en bij eentje pleegde het meisje abortus, zo heeft het meisje volgens bronnen verklaard tegenover de politie. 

Lees ook: Forse beschuldiging tegen docent VISTA: Leerlinge drie keer zwanger gemaakt

Vista deed zelf ook aangifte tegen de docent die al geruime tijd geschorst is. De leraar is na drie dagen voorarrest vrijgelaten, maar blijft wel nog altijd verdachte. Eerder dit jaar werden al twee andere leraren van het Vista college geschorst vanwege grensoverschrijdend gedrag. Er loopt in beide gevallen een onderzoek.  
 

 

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties