DNA verraadt verdachte Litouwer zware mishandeling Voerendaal

Track'88
Gepubliceerd op 18/06/2024 om 14:53
Laatst bewerkt op 18/06/2024 om 15:20

De recherche beschikt over op de plaats delict gevonden DNA-sporen van Litouwer Ernestas K.  De 24-jarige man zit in voorarrest op verdenking van het binnendringen in een woning in Voerendaal en het ernstig mishandelen van een bewoner in maart dit jaar.  

Dat blijkt uit informatie over het strafrechtelijke onderzoek die in handen is van ZO-NWS.

Behalve DNA-materiaal heeft de recherche bovendien beelden weten veilig te stellen uit de buurt van de vrijstaande woning aan de Steinweg. Daarop is Ernestas K. te zien rondom het tijdstip van het ernstige geweldsincident. K. wordt verdacht van poging tot doodslag. Hij heeft zich tijdens de verhoren beroepen op zijn zwijgrecht. De Litouwer, die in Kerkrade woonde, is psychisch onderzocht, maar de resultaten zijn nog niet bekend.

De advocaat van K., Gino di Antonio, wil desgevraagd niet ingaan op de laatste ontwikkelingen in het rechercheonderzoek. De in eerste instantie gevluchte verdachte werd in Heerlen op maandag 11 maart opgepakt. Daags ervoor was hij de woning in Voerendaal binnengedrongen.

De 53-jarige bewoner vertelde enige tijd geleden tegen ZO-NWS over de aanslag op zijn leven. "Ik opende nietsvermoedend de voordeur en werd meteen aangevallen door een onbekende man. Hij begon keihard op mij in te slaan en stak me meerdere malen met een snoeischaar die hij bij zich had", aldus het slachtoffer die hierbij zijn kaak en zes ribben brak. Ook zijn vrouw werd aangevallen.

Woensdag 19 juni vindt een eerste pro-formazitting plaats in deze zaak. Het is nog niet bekend wanneer de inhoudelijke behandeling zal gaan plaatsvinden. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties