Dit zijn de toeristenbelastingtarieven van 2024 in Parkstad

foto: iStock
Gepubliceerd op 28/02/2024 om 10:33
Laatst bewerkt op 28/02/2024 om 14:30

De toeristenbelasting in de gemeente Beekdaelen is in 2024 met 3,6 procent gestegen ten opzichte van een jaar daarvoor. Hiermee heeft Beekdaelen de hoogste stijging van de Parkstadgemeenten. Maar met 1,45 euro per persoon per nacht, heeft Beekdaelen samen met Voerendaal wel het laagste bedrag.

Dat blijkt uit cijfers van een jaarlijks onderzoek van Bungalowpark.nl, gebaseerd op onderzoeksdata van gemeentelijke- en (decentrale) overheidswebsites en aangevuld met data van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In de gemeente Heerlen is de toeristenbelasting het hoogst; namelijk 2 euro. Dat blijft hetzelfde als in 2023. Ook in Voerendaal betalen mensen dezelfde toeristenbelasting als in 2023: 1,45 euro. Na Heerlen is de toeristenbelasting in Kerkrade (1,95euro) en Brunssum (1,85 euro) het hoogst. In deze gemeenten steeg de belasting: 2,6 procent in Kerkrade en 2,8 procent in Brunssum. Landgraaf en Simpelveld kennen na Beekdaelen de hoogste stijging: 3,4 en 3,3 procent. In Landgraaf betaal je bij een overnachting 1,50 per nacht en in Simpelveld 1,55 euro.

De Parkstadgemeenten liggen met deze cijfers onder het landelijk gemiddelde van 2,34 euro per nacht.

Toeristenbelasting betaal je als je overnacht in een gemeente waarin je niet staat ingeschreven. De hoogte van die belasting wordt door gemeenten jaarlijks zelf bepaald.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties