Dinsdagavond beslissing gemeentehuis Beekdaelen

Gepubliceerd op 30/01/2023 om 15:52
Laatst bewerkt op 30/01/2023 om 16:24

Dinsdagavond wordt bekend of Beekdaelen een compleet nieuw gemeentehuis gaat bouwen bij de sportboulevard in Oirsbeek. Het voorstel daartoe wordt dan tijdens de raadsvergadering besproken.

Het college is van mening dat nieuwbouw op de lange termijn goedkoper is dan het renoveren en uitbreiden van het gemeentehuis in Nuth. Bovendien moet het ambtelijk apparaat weer ondergebracht worden op één locatie. Bij voorkeur zou dit bij de sportpark in Oirsbeek zijn. Hier heeft de gemeente voldoende grond in eigendom voor het gemeentehuis en voldoende parkeerplaatsen. Als alternatieve locatie kan er ook nieuwbouw komen op industriegebied De Horsel in Nuth.

Het nieuwe gemeentehuis is al sinds het samenvoegen van de gemeenten Nuth, Onderbanken en Schinnen een gevoelig punt. Alleen al het vastleggen van de verschillende scenario's die in het voortraject onderzocht moesten worden zorgden voor de nodige discussie in de gemeenteraad. 

Momenteel kost het openhouden van de twee gemeentehuizen in Schinnen en Nuth ruim zeven ton. De exploitatiekosten van het nieuwe gebouw worden geschat op zo'n 500.000 euro. Bovendien verwacht het college dat de verkoop van de twee gemeentehuizen 5,1 miljoen oplevert. Hierbij zitten dan ook de percelen grond op industriegebied De Horsel die dan in de verkoop kunnen.

Als de gemeenteraad groen licht geeft dan kan het nieuwe gemeentehuis in de loop van 2026 in gebruik genomen worden. De kosten bedragen bijna 17 miljoen euro.

Tags

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties