Dienstverlening gemeente Brunssum verder beperkt door corona

Kris Nemeth
Gepubliceerd op 9/02/2022 om 14:00
Laatst bewerkt op 9/02/2022 om 14:19

Inwoners van de gemeente Brunssum die een beroep doen op de Wmo, moeten de komende tijd rekening houden met vertragingen in de afhandeling van aanvragen en meldingen. Oorzaak is uitval van medewerkers van de afdeling Zorg door ziekte en quarantaine als gevolg van corona. 

Meerdere afdelingen van de gemeente Brunssum kampen al langer met personeelstekort als gevolg van coronabesmettingen onder medewerkers. Zo is de afdeling Publieksdiensten voor paspoorten, rijbewijs, vergunningen sinds enkele dagen beperkt bereikbaar en zijn ook daar vertragingen in de afhandeling van aanvragen en andere procedures.

De afdeling Zorg levert hulp en ondersteuning aan mensen die een beroep doen op de Wmo voor ondermeer hulp in de huishouding en dagbesteding. Op dit moment bedraagt het ziekteverzuim binnen het team Wmo ruim 40 procent. Door deze uitval is een grote achterstand ontstaan in de afhandeling van meldingen en toekenning van aanvragen. 
Op dit moment vindt werving plaats van tijdelijke krachten maar vanwege het hoge ziekteverzuim van het vaste personeel zal het naar verwachting enkele maanden duren voordat de achterstanden zijn weggewerkt.
 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties