Derde oproep voor gevelrenovatiefonds Heerlen

foto: gemeente Heerlen
Gepubliceerd op 9/02/2024 om 11:19
Laatst bewerkt op 9/02/2024 om 11:30

De Gemeente Heerlen doet opnieuw een oproep voor het gevelverbeteringsfonds. Sinds afgelopen woensdag kunnen er weer nieuwe aanvragen ingediend worden voor het verbeteren van historische en beeldbepalende gevels. 

Het fonds is bedoeld voor pandeigenaren in Heerlen-Centrum die de gevel van zijn of haar pand mooier en groener wil maken.

Na een eerste oproep krijgen 13 panden een make-over. Ze kunnen op de website www.heerlen.nl/gevelverbetering controleren of hun gevel in aanmerking komt voor het gevelverbeteringsfonds. Ook voor deze derde en laatste trance zijn al aanvragen binnen: Jordy Clemens, wethouder centrumontwikkeling, is verheugd over de respons: ":Mooie gevels zijn cruciaal in hoe bezoekers de sfeer en kwaliteit van onze stad beleven. Dat er nu al aanvragen binnen zijn, benadrukt de positieve impact die opgeknapte gevels op mensen hebben. Hopelijk komen er de komende zes weken nog veel meer aanvragen binnen."

Pandeigenaren hebben zes weken de tijd om een aanvraag in te dienen. Aan de hand van verschillende criteria stelt een beoordelingscommissie vast welke gevels in aanmerking komen voor de subsidie.

In totaal wordt er via het gevelverbeteringsfonds een subsidie van 632.000 beschikbaar gesteld. Dit bedrag geldt als subsidieplafond voor de totale regeling en is verdeeld over drie oproepen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties