Dennenboom uit Brunssummerheide als kerstboom beschikbaar

Gepubliceerd op 27/11/2023 om 15:22
Laatst bewerkt op 27/11/2023 om 15:27

Natuurmonumenten biedt iedereen op zaterdagochtend 9 december de gelegenheid om een eigen kerstboom uit een geselecteerd perceel van de Brunssummerheide te komen zagen.

Deze mogen gratis mee worden genomen voor thuis om de boom te gebruiken als goedkope, duurzame kerstboom. Deze dennen mogen gekapt worden, omdat er teveel aanwezig zijn en de groei van de heide verdringen.

Peter Everts, coördinator Beheer van de Brunssummerheide licht toe: “Wellicht helpen we hiermee de mensen die liever een boom uit de natuur dichtbij als alternatief voor de luxere kerstbomen vanuit het buitenland prefereren. Voor ons als beheerder van dit natuurgebied betekent dit dat we op deze manier samen een perceel vrij maken van de te weelderige groei van dennen."

Het betreft hier een eenmalige actie waarbij men onder begeleiding zelf uit de geselecteerde bomen mag kiezen. Vervolgens mag men zelf afzagen en meenemen. Ook dient men zelf voor het verdere transport te zorgen. Er is beperkt gereedschap aanwezig dus wordt gevraagd dit zelf mee te nemen. Het betreffende perceel ligt aan de rand van het natuurgebied en in de nabijheid van een parkeerplaats voor auto’s. Vooraf aanmelden moet via de site www.nm.nl/agenda.

Om de drukte te reguleren wordt er gewerkt met tijdblokken met een maximaal aantal tickets per half uur. Vanuit die vooraanmelding ontvangt u een gratis deelnameticket met detail-informatie over de verzamel- en startlocatie op zaterdag 9 december.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties