Deken Honings verruilt Schinnen voor Weert

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 14/01/2024 om 13:25
Laatst bewerkt op 14/01/2024 om 13:32

Jack Honings wordt de nieuwe deken van Weert en pastoor van de binnenstad-parochies in diezelfde plaats. Honings is nu nog deken van Schinnen.

Zijn benoeming is volgens het bisdom in Roermond dit weekeinde in de betreffende parochies bekend gemaakt. Honings volgt in Weert deken Hans Franken op, die onlangs met emeritaat ging.

Jack Honings werd in 1996 tot priester gewijd. Hij werkte als kapelaan onder meer in Maastricht, Brunssum en Horst. Daarna was hij pastoor van de parochies in de Roerstreek (Posterholt, Herkenbosch, Melick en Sint Odiliënberg) en van de parochies van Wolder en Daalhof in Maastricht.

In 2019 werd Honings benoemd tot deken van Schinnen en pastoor van de samenwerkende parochies van Schinnen, Puth, Doenrade en Oirsbeek. In Weert wordt hij pastoor van de parochies H. Martinus, Onbevlekt Hart van Maria (Fatima) en H. Franciscus van Assisi (De Biest) en deken van het dekenaat Weert.

In het kader van de federatievorming kan dit in de nabije toekomst uitgebreid worden met nog enkele andere parochies.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties