Deelname wereldbeker Schloesser onzeker door positieve coronatest

Gepubliceerd op 14/04/2021 om 09:43
Laatst bewerkt op 14/04/2021 om 10:10

Boogschutter Mike Schloesser uit Nuth zit in Guatemala in quarantaine. De wereldtopper testte maandag positief op Covid-19 en is hierdoor onzeker van deelname aan de wereldbekerwedstrijd in Midden-Amerika.

Met de gezondheid van Schloesser gaat het echter naar omstandigheden goed. "Een paar dagen geleden kreeg ik even wat ziekteverschijnselen, maar na een paar dagen waren die symptomen weer verdwenen. Ik voel me prima", zegt de coumpound archer tegen ZO-NWS.

Schloesser moet hierdoor ook al The Las Vegas Shoot laten schieten. Het toernooi dat hij al twee keer eerder op zijn naam schreef, wordt gezien als een van de meest prestigieuze en begint woensdag. Een ideale wedstrijd in aanloop naar de wereldbeker, die maandag in Guatemala begint.


De wereldrecordhouder uit Nuth blijft hoop houden. Terwijl de concurrentie de pijlen afvuurt in Las Vegas, traint Schloesser gewoon door in Guatemala. "Ik mag hier gelukkig nog trainen met gepaste maatregelen. Mijn focus ligt nog steeds op de wereldbeker. Mijn vrouw, die overigens negatief testte, en ik leven op dit moment geïsoleerd van elkaar."

Zijn deelname aan de wereldbeker hangt af van de volgende coronatest. "Zaterdag worden we nog een keer getest. Het is hopen dat de uitslag dan negatief is en ik toch nog kan deelnemen", aldus Schloesser.

Advertenties