De partij AGB voegt zich bij de VVD

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 9/06/2021 om 13:55
Laatst bewerkt op 9/06/2021 om 13:55

De Voerendaalse partijen AGB en VVD gaan vanaf nu samen verder. De AGB heeft na een bestaan van zo’n 40 jaar besloten zichzelf op te heffen en zich bij de VVD te voegen. Het aantal partijen in de gemeenteraad van Voerendaal komt daarmee op zes terecht terwijl de VVD fractie met één zetel groeit. 

De partijen trekken al langere tijd met elkaar op. Zo stonden ze aan dezelfde kant op het gebied van Open Club Klimmen, het accommodatiebeleid en zijn ze allebei al langer ontevreden over het dualisme binnen de gemeenteraad.
 
De verbindende factor is het liberalisme zegt Sebastiaan VVD Raadslid: ‘We denken hetzelfde, we hebben niet altijd dezelfde uitkomst maar we hebben altijd hetzelfde liberaal gedachtegoed waarmee we elkaar in het raadswerk aanvullen’. 

AGB raadslid Coen Faessen communiceert het besluit met pijn in zijn hart. ‘De voltallige achterban van het Algemeen Gemeenschaps Belang heeft unaniem gekozen om AGB Voerendaal op te heffen. En dat ik als schoonzoon van initiatiefnemer Guus Mertens, de stekker uit de partij trek, zit mij niet in de koude kleren’. 

De AGB ontstond zo’n 40 jaar geleden uit onvrede over de heersende politiek en heeft in die tijd meerdere raadsleden en twee wethouders geleverd. In de jaren na de oprichting werd AGB steeds ferventer voorstander van het liberalisme. Zo heeft de VVD’er Ger Voogt enkele termijnen als Raadslid afgerond voor AGB terwijl hij ook VVD lid was.

Voor de komende verkiezingen is Vliegen nog voor de integratie al tot lijsttrekker verkozen. Daarom wil Vliegen een motie indienen bij een extra ledenvergadering om nieuw vvd raadslid Faessen op plek nummer twee te krijgen. De partij hoopt in maart volgend jaar in ieder geval op vier zetels. 

Reclame

Advertenties