De ‘hel’ die mysterieuze verdwijning van oud-Statenlid Andy Rossel is geworden

Gepubliceerd op 9/02/2022 om 08:52
Laatst bewerkt op 9/02/2022 om 09:54

Ze leven in een soort van hel, de familieleden van het al een dik jaar spoorloos verdwenen voormalig lid van Provinciale Staten in Limburg Andy Rossel uit Kerkrade. Omdat er nog zoveel vragen onbeantwoord zijn. Dat vertelt zijn zus in gesprek met ZO-NWS. 

“Niks, we weten he-le-maal niks”, begint het naaste familielid van de sinds december 2020 vermiste Kerkradenaar. “Dat is echt verschrikkelijk. We zitten met zoveel vragen: hoe is het met Andy? Leeft hij nog wel? Is hij ergens een compleet nieuw leven begonnen? Of is hij ergens in een greppel gegooid door mensen die het niet goed met hem voorhadden? Echt de meest erge dingen spelen op dit moment door mijn hoofd.”

De radeloosheid en het verdriet over de al een dik jaar spoorloze Andy is groot, heel groot. “Ik ben zelf ook moeder van vier kinderen, dan sta je anders in het leven. Als ik dan naar mijn moeder kijk: dit is een hel voor haar. Het is haar zoon waarover ze gewoonweg niet weet hoe het met hem is en óf hij nog wel op deze wereld is. Andy had flinke problemen ja, dus daarom ook willen wij meer weten”, aldus de zus van het verdwenen oud-Statenlid. 

De toen 36-jarige Andy Rossel verdween in de derde week van december 2020 compleet van de aardbodem. Hij maakte vanaf 2015 namens de partij Groen Links deel uit van het Limburgs Parlement. Hiermee stopte hij in december 2019. Rossel was in de periode daarvoor tevens raadslid in de gemeente Kerkrade. Hij werd in het voorjaar van 2021 even gespot in Kroatië, maar dat bleek uiteindelijk toch een dood spoor. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties