De dag dat Maradona nooit naar Brunssum kwam

Gepubliceerd op 26/11/2020 om 08:29
Laatst bewerkt op 26/11/2020 om 08:31

Bij voetbalvereniging RKVV Heksenberg zullen ze nog wel vaker terugdenken aan de woensdag overleden voetballegende Diego Armando Maradona. De Argentijnse voetbalster beloofde om in november 2016 naar Brunssum te komen, maar daar kwam nooit wat van terecht. 

Werkelijk alles had men bij RKVV Heksenberg uit de kas getrokken. Het complex in de Brunssumse wijk Langeberg, waar Heksenberg in die tijd speelde, was al zo goed als opgetuigd. De inmiddels overleden Fernando Ricksen was er klaar voor en de Argentijnse voetballegende zou in Brunssum meedoen aan een zogeheten penalty-contest.

Daarmee zou geld opgehaald worden voor een documentaire over Ricksen die aan de ziekte ALS leed. Die docu is er uiteindelijk ook nog gekomen, maar dat had niks met Diego Armando Maradona te maken. Die zette nooit voet op Brunssumse bodem. 

En dat zal ook, mocht daar überhaupt al sprake van zijn geweest, definitief nooit meer gaan gebeuren. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties