De avond van Roda-topman Van As: "ik heb uitbundiger gejuicht"

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 16/05/2021 om 11:16
Laatst bewerkt op 16/05/2021 om 11:44

Roda JC verraste zaterdagavond vriend en vijand door op knappe wijze favoriet De Graafschap uit de play-offs voor promotie naar de Eredivisie te kegelen. Technisch directeur Jeffrey van As blikt voor ZO-NWS terug op een avond vol vreugde, blijdschap maar ook realiteitszin. "Mijn gsm ontplofte."

"Ik was al vroeg op De Vijverberg en merkte dat er behoorlijk wat spanning was bij de mensen van De Graafschap. Tijdens de wedstrijd voelde je dat op de tribune ook, zelfs de burgemeester van Doetinchem zat in de buurt te schreeuwen", vertelt de technische baas van de Kerkraadse club. 

"Op de bank bij De Graafschap zag je dat ook: de druk zat er goed op, bijna iedereen was voor kaarten aan het vragen en wel heel erg mee aan het leven. Wij kwamen prima op voorsprong, maar lieten het daarna versloffen en daardoor kregen wij twee doelpunten tegen", vervolgt Van As. 

"Doordat Jan Hoekstra in een scrimmage de 3-1 voorkwam, bleven we in de wedstrijd. En daarna volgde dat prachtige doelpunt van Thijmen Goppel. Ik juichte, zeker ja. Bij zijn derde doelpunt heb ik zelfs uitbundiger gejuicht. Niet als een gek, want dat kan niet. Ik moet me natuurlijk wel gedragen." 

"Na de wedstrijd ontplofte mijn gsm zowat door alle berichten. Dat vond ik heel mooi, vanuit de hele voetballerij kwamen appjes binnen. Ook vanuit de RvC van Roda ja, iedereen leeft heel erg mee. René Trost is één van ons, als je begrijpt wat ik bedoel. De ontvangst van de supporters bij het stadion was prachtig." 

"Daarna hebben we binnen met de staf nog een paar wijntjes gedronken. Was even fijn. We hebben nog niks, maar we hebben hiermee toch al wat bereikt. Roda was dood en begraven en nu leeft het weer. Daarmee wil ik niet stoer doen, maar zo is het wel", aldus de TD van de Kerkradenaren. 

 

Advertenties