Danny T. ook vervolgd voor mishandeling leerlinge als docent Broeklandcollege

Foto: (c) ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 30/04/2021 om 10:03
Laatst bewerkt op 30/04/2021 om 10:10

Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt Danny T. uit Brunssum, die als docent van het Broeklandcollege in Hoensbroek seksueel getinte foto’s en teksten naar een leerling (13) zou hebben gestuurd, ook voor mishandeling van datzelfde tienermeisje in het klaslokaal. Dat bevestigt het OM vrijdag desgevraagd tegenover ZO-NWS. 

“Wij gaan verdachte T. ook vervolgen van het geven van een ferme tik op de billen”, legt persofficier van justitie Annemarie Kemp verder uit. “Dat zou gebeurd zijn in de periode 19/20 augustus 2019." 

Roy Palmen, advocaat van Danny T., bevestigt eveneens dat de tenlastelegging van zijn cliënt is uitgebreid. “De verdenking betreft enerzijds de ontuchtige handeling met die ferme tik op de billen en anderzijds ziet justitie dat als mishandeling. Ik wil nu leerlingen die bij dit incident aanwezig waren als getuigen horen om zo onder andere de precieze toedacht te achterhalen”, aldus Palmen.

Danny T. raakte in de zomer van vorig jaar in opspraak omdat hij als docent aardrijkskunde op het Broeklandcollege seksueel getinte foto’s en teksten aan een 13-jarig meisje zou hebben gestuurd, met tot gevolg dat de schooldirectie hem schorste. Hij had in een gesprek bekend de berichten via social media naar het tienermeisje te hebben gestuurd. 

T., op dat moment tevens raadslid in Brunssum, werd daarnaast als gevolg van deze kwestie door politieke partij Progressief Akkoord Brunssum (PAK) geroyeerd.
 

Advertenties