Daemen opent zondag alsnog wielerseizoen in Turkije

foto © ZO-NWS
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 10/04/2021 om 18:41
Laatst bewerkt op 10/04/2021 om 18:54

Wielrenner Stijn Daemen komt zondag toch in actie. Aanvankelijk was de eerste rit van de Ronde van Turkije afgelast vanwege hevige sneeuwval, maar daar heeft de organisatie iets op bedacht.

In plaats van Nevşehir start de openingsrit in Konya. In deze stad zal ook de tweede rit van start gaan. 

De organisatie nam in eerste instantie het besluit om de eerste rit te schrappen. Door de sneeuwlaag die bovenop het parcours van de eerste etappe ligt, acht de organisatie het onverantwoord om de wedstrijd van start te laten gaan.

Zondag kan Daemen zich opmaken voor zijn eerste officiële wedstrijd van dit seizoen. In het peloton treft hij diverse wereldtoppers. Grote namen als Mark Cavendisch, Jasper Philipsen en André Greipel. Voormalig Nederlands kampioen Fabio Jakobsen maakt zijn rentree in de Ronde van Turkije. Hij was door een horrorcrash in Ronde van Polen van 2020 maandenlang uit de roulatie.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties