Daadkrachtig Roda gaat cruciale fase in

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 29/01/2021 om 09:11
Laatst bewerkt op 29/01/2021 om 09:41

Met het huren van Dylan Vente van Feyenoord onderstreept Roda JC de ambities om de play-offs voor promotie naar de Eredivisie te willen halen. Zaak is dan nu wel dat er frequenter winstpunten middels zeges geboekt gaan worden. 

Hij werd binnengehaald door de nieuwe bazen van Roda JC als de man die volgens velen in de voetbalwereld als trainer op het hoogste niveau thuishoort maar desondanks toch voor de Kerkradenaren koos: Jurgen Streppel. 

Samen met de door de wol geverfde technisch directeur Jeffrey van As moest hij sinds de voorbereiding op het huidige seizoen gaan bouwen aan een nieuw elftal. Het duo besloot om, in eerste instantie, voornamelijk te kiezen voor ervaring. 

Als belangrijkste bouwsteen voor het elftal dat weer mee kon gaan doen om de prijzen. Met bijvoorbeeld Kees Luijckx en Danny Bakker werd een brok aan voetbalkennis over het spelletje in de Eredivisie binnen gehengeld. 

Wat de ploeg van Streppel vooral echter liet zien tijdens de eerste competitiehelft was wisselvalligheid. Teveel spelers lieten niet het niveau zien wat TD Van As van tevoren verwacht én gehoopt had. Hierdoor werd te vaak gelijkgespeeld en, soms meer dan terecht, verloren. 

Maanden geleden sijpelden al geluiden door vanuit het Parkstad Limburg Stadion dat ervaren krachten als Roland Alberg en Jordy Croux intern niet op de credits konden rekenen die zij zelf misschien hadden verwacht. 

Het was dan ook niet geheel ónverwacht dat Alberg en Croux vertrokken naar respectievelijk India en Japan. Technische baas Van As schakelde meteen door en haalde aanvallende middenvelder Ali Messaoud binnen. 

Een speler met scorend vermogen en, jawel, ook weer behoorlijk wat ervaring. Dat geldt niet voor verdediger Stan van Dijck, maar de Kerkradenaren hadden simpelweg wat versterking nodig voor in de achterhoede. 

Op de valreep kwam Roda nog op de proppen met Dylan Vente. Eén van de talenten uit de Feyenoord-school, met 21 jaar nog jong. Toch heeft de spits al in De Kuip gespeeld en gescoord, maar hij zal zijn carrière een boost willen geven. 

Doelpunten maken deed hij immers de laatste tijd niet veel. Samen met Messaoud en winnaars als Patrick Pflücke, Benji Bouchouari en Thijmen Goppel zal Vente Roda van extra energie moeten voorzien.

De Kerkraadse club onderstreept met de nieuwelingen de ambities om de play-offs te willen halen, maar nu komt het aan op daden. Woorden die Feyenoorder Vente ongetwijfeld bekend in de oren zullen klinken.

Hij zal echter bij binnenkomst in Kerkrade ook hebben gezien dat zijn nieuwe werkgever op dit moment bivakkeert in de grauwe middenmoot. Zijn ploeg gaat daarom nu een cruciale fase in om een fundament te kunnen leggen voor een smakelijk toetje aan het einde van dit seizoen.

Om te beginnen zaterdagmiddag (aanvang 16.30 uur) als Roda JC speelt bij laagvlieger FC Dordrecht. 

 

Advertenties