D66 Heerlen wil Europese vlag in nieuwe raadzaal

foto: Stadhuis Heerlen
Gepubliceerd op 10/05/2023 om 09:54
Laatst bewerkt op 10/05/2023 om 09:59

In Heerlen moet de Europese vlag een plek in de nieuwe raadzaal krijgen. Die oproep heeft gemeenteraadslid Tom Dragstra van D66 Heerlen op Europadag gedaan.

Volgens D66 speelt Europa een belangrijke rol in het dagelijkse leven van de Heerlenaar en mag dat zichtbaar gemaakt worden. Volgens Dragstra (28) is Europa in Heerlen altijd dichtbij.

“Behoorlijk wat Heerlenaren werken of studeren over de grens, doen er hun wekelijkse boodschappen of gaan een gezellig dagje uit in Duitsland of België. Ook veel jongeren gaan bijvoorbeeld naar de Versuz in Hasselt of in de zomer naar het buitenzwembad van Gangelt. Andersom trekt Heerlen veel Duitse en Belgische bezoekers met onder andere haar cultuuraanbod, de Brunssummerheide en de Woonboulevard.”

Voor de inwoners van Heerlen is goede grensoverschrijdende samenwerking dan ook essentieel. Deze maand wordt de laatste hand gelegd aan de renovatie van de raadzaal in het monumentale gemeentehuis van Heerlen. Als het aan D66 ligt komt daar in de opgeknapte raadzaal de Europese vlag dus bij.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties