D66 en VVD Beekdaelen ontevreden over wethouder Quadvlieg

Gepubliceerd op 18/05/2021 om 14:12
Laatst bewerkt op 18/05/2021 om 16:50

D66 en VVD dienen tijdens de raadsvergadering van de gemeente Beekdaelen van dinsdagavond een motie van treurnis in tegen wethouder Quadvlieg. 

Volgens de twee partijen heeft Quadvlieg op geen enkele wijze bestuurlijke druk uitgeoefend om het waterschap aan te sporen de wateroverlast in Aalbeek aan te pakken.

De gemeenteraad besluit tijdens de vergadering of het extra krediet beschikbaar stelt voor de aanleg van een waterbuffer, riolering en het aanpassen van de weg. De kosten voor de werkzaamheden worden nu geschat op zo'n 2 miljoen euro. 

Het probleem echter is dat een deel van het water Aalbeek instroomt vanuit een gebied dat niet onder de verantwoordelijkheid van de gemeente valt maar onder dat van de waterschappen. Daardoor kan ondanks de 2 miljoen van de gemeente alsnog wateroverlast ontstaan in Aalbeek. 

Wethouder Quadvlieg kan zich niet vinden in de motie van de twee oppositiepartijen: "In een democratische bestel mogen beide partijen hun eigen mening en overweging hebben een dergelijke reactie te geven. Ik herken mij hier echter absoluut niet in en ben het dan ook niet eens met het gestelde. Belangrijk is echter dat wat de motie vraagt: een krachtig signaal afgeven richting het Waterschap om verantwoordelijkheid te nemen voor hun deel binnen het project Aalbeek. Dat is ook conform hetgeen ik in de commissie heb toegezegd".

Tijdens de raadsvergadering, die dinsdagavond via de website van ZO-NWS live mee te kijken is, zal blijken of de motie van treurnis door een meerderheid van de raad gedragen wordt. Als de motie er inderdaad doorheen komt roept de raad de wethouder op om een krachtig signaal af te geven dat het Waterschap haar deel van de verantwoordelijkheid moet nemen bij het voorkomen van de wateroverlast in Aalbeek.

Een motie van treurnis heeft overigens geen bindende kracht. Een motie van wantrouwen heeft dat wel. 

Reclame

Advertenties