D66 Beekdaelen voelt gemeentebestuur aan de tand over nieuwe bomenkap Schinveldse bossen

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 3/07/2024 om 15:37
Laatst bewerkt op 3/07/2024 om 16:26

Heeft het gemeentebestuur Beekdaelen al afspraken gemaakt met Defensie om opnieuw bomen te kappen in de Schinveldse bossen? Die vraag stond gisteren centraal tijdens een interpellatiedebat van de gemeenteraad achter gesloten deuren. 

Het debat was op verzoek van D66 Beekdaelen en staat op de website van de gemeente Beekdaelen. De partij vraagt daarin uitleg van wethouder Jan Hermans over afspraken die op hoofdlijnen met Defensie zouden zijn gemaakt over de kap in verband met de aanvlieg- en landingsroute van de AWACS-vliegtuigen. D66 heeft het vermoeden dat Beekdaelen zaken heeft toegezegd zonder overleg met de gemeenteraad. 

D66 herinnert het gemeentebestuur in zijn brief fijntjes aan het in 2019 vastgestelde raadskader waarin onder andere staat dat de gemeente op geen enkele manier meewerkt aan onderhoud van het Schinveldse bos, noch aan het vergroten van de operationaliteit van de AWACS-basis.

D66 vreest een herhaling van het drama in 2006, toen Defensie in een militaire operatie zes hectare van de Schinveldse bossen neerhaalde.

Tijdens het debat heeft het gemeentebestuur beloofd de kadernota te blijven volgen en geen handtekening te zetten onder afspraken met het Ministerie van Defensie over bomenkap.

Schinveldse bossen na bomenkap 2006
foto: ZO-NWS

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties