CV De Sjwenskes maakt zich op voor BCL-treffen

foto: iStock
Gepubliceerd op 17/10/2022 om 10:19
Laatst bewerkt op 17/10/2022 om 10:34

Sweikhuizen staat in het weekend van 18 tot en met 20 november in het teken van het BCL-treffen. Voor de 170 bij de Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg aangesloten carnavalsverenigingen is dat één van de hoogtepunten in het seizoen.

De organisatie is in handen van CV De Sjwenskes uit Sweikhuizen. Vorig jaar kreeg deze carnavalsvereniging het BCL-treffen toegewezen. Het wordt elk jaar door een andere vereniging georganiseerd. Vanwege de coronacrisis konden de vorige twee edities van het BCL treffen niet doorgaan.

De festiviteiten vinden plaats in een tent op de voormalige voetbalvelden. Hoogtepunt is een optocht door Sweikhuizen op de zondagmiddag. Nieuw is een prikkelarme senioren- en gehandicaptenmiddag op de vrijdag. 's Avonds zet de band Anderkovver de tent op de kop. Zaterdag staan in het teken van de jeugd en de Limburgse vastelaovescultuur. Daarna betreedt de Janse Bagge Bend het podium. Zondag begint met een eucharistieviering met aansluitend verbroederen en de optocht.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties